torstai 18. kesäkuuta 2009

Ensimmäinen haaste on avattu!

Tervetuloa mukaan Aarnimetsän kirjontakillan ensimmäiseen haasteblogiin!

Aarnimetsän kirjontakillan ensimmäinen haasteblogi löytyy osoitteesta http://teekori.blogspot.com/

Kuten tiedätte, kuningattaremme matkustaa pian merten taakse Pennsiciin tapaamaan muita tunnetun maailman kuningattaria. Aarnimetsän kirjontakilta on luvannut valmistaa pieniä lahjoja annettavaksi muille kuningattarille.Tällä kertaa tarkoituksena on valmistaa pieniä (n. 10x10 cm) kirjottuja pussukoita, jotka täytämme tuoksuvilla yrteillä, mausteilla ja kukkasilla. Teemme yhden pikku pussukan annettavaksi kullekin kahdeksalletoista kuningattarelle, joten voisimme kirjailla pussukoihin kunkin kuningaskunnan tunnuksen. Jos innokkaita löytyy, niin toki olisi herttaista tehdä oma pussukka myös omalle kuningattarellemme. Kirjontatyylin ja pussukan materiaalit voit toki valita taitojesi ja kiinnostuksesi mukaan.

Kuningaskuntien vaakunat ja tunnukset löytyvät sivulta http://www.goldenstag.net/MiscSCA/KingdomColors.htm ja sivulta http://aeg.atlantia.sca.org/projects/poppies.htm löytyvät Atlantian kirjontakillan tekemät kirjontakaaviot, joista on varmasti apua.

Tämä on nyt kovin nopeatempoinen haaste, sillä Pennsic alkaa tänä vuonna jo 24.7. Valmiit työt voi toimittaa minulle joko Nuijasodassa ensimmäisenä viikonloppuna tai ennen sitä, eli viimeistään 16.7. Tuon mukanani kuivakukkia ja -yrttejä, joilla voimme täyttää pussukat ja toimitan ne eteenpäin Pennsiciin vietäväksi.

Olisi hienoa, mikäli mahdollisimaan moni ehtisi ja innostuisi osallistumaan. Mukaan voit ilmoittautua haasteblogin sivuilta http://teekori.blogspot.com/

kesäisin terveisin,
lomalaitumille kiirehtivä Eilgri

keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Ikuisuus tähdissä -projekti

Hei. Tämä blogiyhteisö on hyvä ajatus. Heitänpä heti neulani yhteiseen heinäsuopaan ja kerron ikuisuusprojektistani, jonka kaivoin viimeviikolla naftaliinista aktiiviseen työhön.

Vuosia sitten ollessani kaukana ulkomailla halusin kirjontatyön, jolla tappaa aikaa. Sen piti siis olla ISO. Aikani mietittyäni päädyin kirjomaan viittaa. Normaali tyylini on Opus Anglicanum, joka olisi sitten jo hieman liiankin iso työ, joten tyydyin ottamaan inspiraatiota Keisari Henrik II:n kruunajaisviitasta (http://images.eo-bamberg.de/5/430/1/11413160326880669.jpg), jota _hieman_ yksinkertaistin. Työ on periaatteessa helppoa, sitä vain on todella paljon vielä edessä. Ehkä se valmistuu joskus kymmenen vuoden päästä? (Olen sittemmin muuttanut vain 90 kilometrin päähän alkuperäiskappaleesta. Pitäisiköhän sitä mennä joskus katsomaan?)

Ilokseni löysin silloisesta asuinpaikastani kultalankaa, joka on kuituytimen päälle kiedottua "metalli"liuskaa, eli mahd aitoa olematta oikeaa kultalankaa. Ostin silloin kaupan tyhjäksi, ja nyt pelkään, että lanka loppuu kesken ihan liian pian. Sitä on jäljellä enää 30 rullaa! Harmikseni langalla on taipumus mennä nopeasti kiharalle (katso lähikuva). Luulin, että alkuperäislähteiden kultalangan kihara on ajan aiheuttamaa, mutta ei se näköjään aikaa tarvitsekaan. Onko ideoita miten ilmiötä voisi vähentää peittämättä kultalankaa kokonaan kiinnityslangalla?

Kirjontaterveisin:

Lady Petronilla of London

Kuvia:


Aarnimetsän kirjontakori on avattu!

Tervetuloa Aarnimetsän kirjontakoriin!

Aarnimetsän kirjontakilta on vihdoin saanut oman suomenkielisen bloginsa, johon kaikki kirjonnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Kuningaskunnan kirjontakillan vetäjä Lady Racairen Dragon Embroidery Workshopin (http://dragonsembroiderers.blogspot.com/ ) esimerkkiä seuraten haluamme luoda tästä blogista turvallisen ja avuliaan ympäristön, joka kannustaa kehittymään kirjailun jalossa taidossa.

Tästä blogista on tarkoitus tulla Aarnimetsän kirjojien kokoontumispaikka, jossa voi esitellä käsityöprojektejaan, saada vastauksia mieltä kaihertaviin kysymyksiin ja inspiroitua toisten projekteista. Blogissa työt ovat myös avoimesti kaiken kansan nähtävillä.

Toivon, että tämä blogi rohkaisee uusia jäseniä kirjonnan pariin ja mukaan kirjontakiltaan. Ehkäpä se innostaa myös jo mukana olevia aloittamaan uusia kiinnostavia projekteja. Jos innostut ja haluat osallistua, lähetä toki minulle viestiä!

terveisin,

killanvanhin Eilgri