keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Ikuisuus tähdissä -projekti

Hei. Tämä blogiyhteisö on hyvä ajatus. Heitänpä heti neulani yhteiseen heinäsuopaan ja kerron ikuisuusprojektistani, jonka kaivoin viimeviikolla naftaliinista aktiiviseen työhön.

Vuosia sitten ollessani kaukana ulkomailla halusin kirjontatyön, jolla tappaa aikaa. Sen piti siis olla ISO. Aikani mietittyäni päädyin kirjomaan viittaa. Normaali tyylini on Opus Anglicanum, joka olisi sitten jo hieman liiankin iso työ, joten tyydyin ottamaan inspiraatiota Keisari Henrik II:n kruunajaisviitasta (http://images.eo-bamberg.de/5/430/1/11413160326880669.jpg), jota _hieman_ yksinkertaistin. Työ on periaatteessa helppoa, sitä vain on todella paljon vielä edessä. Ehkä se valmistuu joskus kymmenen vuoden päästä? (Olen sittemmin muuttanut vain 90 kilometrin päähän alkuperäiskappaleesta. Pitäisiköhän sitä mennä joskus katsomaan?)

Ilokseni löysin silloisesta asuinpaikastani kultalankaa, joka on kuituytimen päälle kiedottua "metalli"liuskaa, eli mahd aitoa olematta oikeaa kultalankaa. Ostin silloin kaupan tyhjäksi, ja nyt pelkään, että lanka loppuu kesken ihan liian pian. Sitä on jäljellä enää 30 rullaa! Harmikseni langalla on taipumus mennä nopeasti kiharalle (katso lähikuva). Luulin, että alkuperäislähteiden kultalangan kihara on ajan aiheuttamaa, mutta ei se näköjään aikaa tarvitsekaan. Onko ideoita miten ilmiötä voisi vähentää peittämättä kultalankaa kokonaan kiinnityslangalla?

Kirjontaterveisin:

Lady Petronilla of London

Kuvia:


5 kommenttia:

 1. Hyvänen aika... ahkeruus!
  Aitoa kultalankaa saa täältä..hyvään hintaan tosin. Oma häähuntuni on ommeltu hopealla.

  http://www.silkki.com/silkkilangat_kultahopea.htm

  Sahra

  VastaaPoista
 2. Kiitos linkistä. Jossain vaiheessa siirryn oikeaan kultaan, mutta tuollainen määrä oikeaa kultalankaa olisi liian kallista ja liian painavaa. ;-)

  Petronilla

  VastaaPoista
 3. Wow! Aivan upea viitta! Ja valtava projekti... Olen nähnyt saman tyyppistä lankaa jossain Suomessakin, pitäisi tosin nähdä livenä, että tietäisi, onko se samaa.

  Aivan ihanaa japanilaistyyppistä aitoa kultalankaa saa tilattua myös Kanadasta, sitten kun on pienempien projektien aika:

  http://www.berlinembroidery.com/goldworkthreads1.htm#japanthreads

  Testattu ja luotettava palvelu ;)

  VastaaPoista
 4. Wow that is gorgeous work! I hope I get to see it in person! What a stunning fabric and embroidery.
  Jahanara

  VastaaPoista
 5. lovely! :)
  ...would love to see more pictures of the progress...

  VastaaPoista