sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Kirjalöytö

Kerronpas teille, kun täällä varmaan osataan arvostaa kirpparilöytöäni. Silmään sattui eräällä kirpparikojulla seuraava kirja: Saskia Durian-Ress - "Meisterwerke mittelalterlicher Textilkunst aus dem Bayerischen Nationalmuseum" Eli Keskiaikaisen tekstiilitaiteen mestaritöitä Baijerin kansallismuseosta. Tuolla museolla on kunnioitettava tekstiilikokoelma, ja kirja vaikutti heti hyvältä sijoitukselta 18 eurolle. Pikaisella vilkaisulla kirjassa oli paljon kuvia kirjonnoista, kudoksista ja kuvakudoksista. Ostin pois.

Eikä siinä vielä kaikki! Kotona selasin kirjaa tarkemmin. Se on itseasiassa näyttelyluettelo vuodelta 1986. Kirja listaa kuvineen näyttelyssä olevat tekstiilit jokaista yksityiskohtaa myöten. Jopa lankojen kehräyssuunta on mainittu! Osa kuvista on valitettavasti mustavalkoisia ja niiden laatu ei ole parhaimpia, koska kirja on aika vanha, mutta tiedot eivät miksikään muutu, joten olen todella tyytyväinen löytööni.

Nyt pitää vain opetella mitä mikäkin kirjontapisto on saksaksi. Ja voisi käydä museossa katsomassa alkuperäisiä. Ehkä heiltä löytyisi niistä jo parempia kuviakin vaikka postikortteina. Meiltä pääsee Müncheniin junalla aika helposti käymään vaikka päiväseltään parilla kymmenellä eurolla. Uuden asuinpaikan etuja. Taitaa olla ekskursion paikka piakkoin...

Petronilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti