torstai 10. maaliskuuta 2011

Nyt kaikki mukaan kirjomaan seinävaatetta Aarnimetsälle!

Kuningaskunnan kirjontakillan viime vuoden haasteena oli kirjoa vaakunatilkkuja seinävaatetta varten. Myös aarnimetsän kirjojat osallistuivat ahkerasti, ja seinävaatteesta tuli sangen komea.Vaakunaseinävaate koottiin valmiiksi Nordmarkissa, ja se kiertää kuningaskunnan tapahtumissa nordmarkilaisten mukana. Fru Rennika ottaa edelleen vastaan vaakunatilkkuja huhtikuun loppuun asti ja kokoaa niistä vielä toisen seinävaatteen. Vielä on siis mahdollista osallistua!

Tämän vuoden kirjontahaasteen tuotosten on tarkoitus jäädä Aarnimetsään, joten nyt on entistäkin suurempi syy osallistua! Kirjontahaaste on avoin kaikille, sinun ei tarvitse kuulua kirjontakiltaan osallistuaksesi.Kaikki tekniikat ja kaiken tasoiset kirjojat ovat tervetulleita, sinun ei tarvitse olla vanha tekijä osallistuaksesi - tämä voi olla mainio tapa päästä kirjonnan alkuun! Minulta ja muilta killan jäseniltä saa neuvoja ja apua kirjonnan aloittamiseen. Kuningaskunnan kirjontakillan vetäjä Racaire on myös haastanut kaikki kokeneet kirjojat jakamaan kirjontataitojaan ja opettamaan villakirjontatekniikoita tulevissa tapahtumissa.

Tämän vuoden seinävaatteen aiheena ovat lohikäärmeet. Tällä kertaa tilkut kirjotaan villakankaalle, 20 x 20 cm:n tilkuille (+ 1,5 cm:n saumanvarat!). Kangas voi olla minkä väristä tahansa ja tekniikkakin on vapaasti valittavissa. Muutamia tärkeitä rajoituksia kuitenkin on:

- vähintään yksi lohikäärme jokaiseen tilkkuun
- pohjakankaan pitäisi olla villaa, muttakirjontaan voit käyttää vaikkapa silkkiä, pellavaa, villaa tai metallia niin  lankana kuin kankaanakin
- projekti päättyy lokakuussa, yoimitahan siis kirjontasi minulle lokakuun alkuun mennessä, että ehdin koota seinävaatteen vuoden loppuun mennessä :)

Jos sinulla on suosikkikuva tai tarina lohikäärmeistä, nyt on mainio hetki kirjoa se! Ritarien ja lohikäärmeiden taistelut, lohikäärmeet nukkumassa pesällään tai lentämässä metsien, järvien tai vuorten yllä, lohikäärmeäiti lapsineen - aiheita on loputtomasti! Nyt on hieno mahdollisuus herättä vanhat tarinat henkiin. Jos päätät kirjoa vanhan tarinan, kuulisimme siitä mielellämme - mikä olisikaan hienompaa, kuin kertoa tarinoita kunmingaskuntamme vaakunaeläimistä seinävaatekuvituksen innoittamina. Voit jakaa tarinasi ja kirjontasi myös kirjontakillan blogissa, joko suomeksi tai englanniksi.

Tälläkin kertaa eniten tilkkuja kirjonut saa Racairelta pienen henkilökohtaisen palkinnon.Viime vuoden palkinnon sai ansaitusti aarnimetsäläinen Lady Petronilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti