sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Kuningaskunnan vaakunaseinävaateprojekti

Drachenwaldin kirjontakillan vetäjä Lady Racaire on haastanut kaikki kuningaskuntamme kirjojat suureen seinävaateprojektiin.

Tarkoituksena on tehdä kirjotuista tilkuista koostuva seinävaate. Kussakin tilkussa on yksi vaakuna. Kuningaskunnan, ruhtinaskuntien ja paronikuntien vaakunat ovat hieman isommilla tilkuilla ja läänien, pitäjien ja kylien vaakunat pienemmillä tilkuilla. Kukin kirjoja voi tehdä niin monta vaakunaa kuin haluaa, mutta vain yhden kutakin erilaista vaakunaa.

Tarkoituksena on koota yksi tai useampia seinävaatteita riippuen siitä, kuinka moni innostuu osallistumaan. Vaikka projekti kuulostaa suureelliselta, jokainen voi osallistua pienellä panoksella (10x10cm!) ja yhdessä voimme saada aikaan hienon kokonaisuuden.. Tähän osallistuakseen ei tarvitse olla erinomainen kirjoja, kaikki aloittelijatkin ovat tervetulleita! Neuvoja saa esimerkiksi kirjontakillan jäseniltä.

Olisi hienoa, jos aarnimetsäläisetkin innostuisivat kirjomaan pitäjien ja kylien vaakunoita, jotta seinävaatteeseen saataisiin myös aarnimetsän edustusta. Lucia Atenveldistä on jo lupautunut kirjomaan Aarnimetsän vaakunan.

Jos Aarnimetsästä löytyy riittävästi innostuneita, voimme koota tilkuista oman seinävaatteen, jota voimme kuljettaa paronikunnan tapahtumissa. Muussa tapauksessa voimme lähettää kirjotut tilkut eteenpäin ommeltavaksi osaksi kuningaskunnan yhteistä seinävaatetta. Tai tietysti voimme tehdä molemmat!

Osallistumisohjeet:

Kangas: pellavaa, mikä väri tahansa
Kirjonnan koko:
-    läänit, pitäjät ja kylät: 10,0 x 10,0 cm + noin 1,5 cm saumavarat ompelua varten
-    kuningaskunta, ruhtinaskunnat ja paronikunnat: 20,0 x 20,0 cm + noin 1,5 cm saumavarat ompelua varten
Kirjonta: mikä tahansa tekniikka
Määräaika: tilkut lähetetään 1.10.2010 mennessä.

 Jokainen kirjoja voi tehdä useita tilkkuja, mutta kunkin vaakunan vain kerran, jotta seinävaatteeseen ei tulisi loputtoman montaa saman alueen vaakunaa. Oman alueen vaakunan lisäksi voi kirjoa vaikkapa naapurikylän vaakunan tai sellaisen alueen vaakunan, jossa asuu ystäviä.

Seinävaatteeseen voidaan lisätä myös ”Kuolon tanssi” eli rivi kuolleiden kylien vaakunoille, mikäli joku haluaa muistella menneiden aikojen alueita, jotka ovat olleet itselle tärkeitä.

Olen lisännyt Lady Katharina Woinovichin keräämät kuvat kuningaskuntamme vaakunoista kirjontakillan yahoogroupsin liitteisiin. Voin lähettää tiedoston myös sähköpostilla halukkaille. Lady Racaire ylläpitää listaa kirjotuista vaakunoista kuningaskunnan kirjontakillan blogissa. Lisäksi ylläpidän listaa aarnimetsäläisten kirjomista vaakunoista täällä Aarnimetsän kirjontakorissa.

Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä minuun (fioradapavia (at) yahoo.com) ja ilmoittaa, minkä tai mitkä vaakunat haluaisivat kirjoa. Kerään mielelläni aarnimetsäläisten kirjonnat ja lähetän ne eteenpäin tai kokoan niistä Aarnimetsän oman seinävaatteen, jos innostuneita on riittävästi.

ystävällisin terveisin,

Fiora da Pavia
killanvanhin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti