perjantai 4. syyskuuta 2009

Tietoa lähdemateriaalista

Kirjoin vuonna 2003 "kopion" alkuperäislähteestä. Se on komeasti kirjottu pussukka/laukku, jonka kuvan löysin kirjasta "Mediaval craftsmen - Embroiderers". Tässä alkuperäinen kuva ja minun aikaansaannokseni:

Nyt hoksasin Aarnimetsän kirjontakillan Yahoo-sivulla kuvan melkein samanlaisesta pussista, mutta kuva oli eri. Onko kellään tietoa tuon kuvan alkuperästä? Onko kyseessä saman pussin toinen puoli? Ainakin tupsuista päätellen on... Onko kellään ko pussista kuvaa paremmalla resoluutiolla tai ihan jopa kirjan sivulla?


Kaikeksi "onneksi" en ole koskaan saanut aikaiseksi tehdä pussukkaani loppuun, joten voin hyvin kirjoa siihen toisenkin puolen. Pitää vain kaivaa jostain esiin samat langat. Valitettavasti minulla ei tuolloin ollut mitään mahdollisuutta hankkia silkkilankoja (asuin vuoden jossain ihan muualla, jonne ei saanut edes netistä tilattua...), joten valtava työni on tehty ihan tavallisella DMC:llä. Aikamoinen antikliimaksi.Petronilla

5 kommenttia:

 1. Kommentoinpas itselleni. Kyllä, kyseessä on sama pussi. Kaivoin tiedon netistä googlaamalla omassa kirjassani mainittua valmistamisvuotta muutaman muun hakusanan lisäksi. Ko. pussi on peräisin Pariisista 1340, ja sijaitsee tällä hetkellä... ...Saksassa! Tietää retkeä Hampuriin, joka on valitettavasti lähes toisella puolella maata meiltä katsoen, joten ihan päiväseltään siellä ei pääse käymään.

  Sain samalla alkuperäisen mitat, joten oma tekeleeni on muutaman sentin liian pieni (14x16cm vs. 11,5x13,5cm). Harmi ettei aikoinani käyttämässäni lähdeteoksessa ollut teoksen oikeita mittoja.

  OT. Tällä hetkellä saattaa saada päivistä riippuen menopaluu lennot Hki-München jopa hintaan 97€. Münchenissä on hienoja museoita, ja niin on Nürnbergissäkin, jonne pääsee junalla kolmessa tunnissa ja 20€:lla (jos tietää mikä lippu pitää ostaa). Suosittelen excursiota. Lokakuun jälkeen voin tarvittaessa majoittaa muutaman ihmisen meillä, jos 45min paikallisjunamatka Nürnbergistä ja pieni remontti ei haittaa.

  Petronilla

  VastaaPoista
 2. Tässä linkki museon sivulle:

  http://www.mkg-hamburg.de/mkg.php/en/sammlungen/europaeisch/~P5/

  Petronilla

  VastaaPoista
 3. Wow! Minusta pussisi on kyllä upea! Tiedän kyllä tuon tunteen, kun on aloittanut jotain todella suuritöistä, ja sitten myöhemmin saa tietää, että jokin onkin pielessä. Se harmittaa vietävästi.

  Mutta kannattaa muistaa, että hauskan vuoksihan tätä harrastetaan, ja jokainen määrittelee oman autenttisuutensa rajat - ja siinä joutuu aina ottamaan huomioon myös taloudelliset resurssit.
  Kiitos hyvistä museovinkeistä!

  VastaaPoista
 4. Dägä dägä! Satuin lauantaina kirpputorille. Sieltä löytyi kaikenlaista, mm 24kpl 50g rullaa luonnonväristä pellavaista ompelulankaa (jee), jotka ostin saman tien pois lojumasta. Lisäksi silmiin osui viime hetkellä iso opus, joka luetteloi Saksan museoita. Kirja on valtava, ja luulen, että myyjä oli oikein tyytyväinen päästessään siitä eroon yhden euron hyvään hintaan. ;-) Kirjassa oli pikasilmäyksellä mukavasti kuvia, joten ostin sen mehdollista lähdemateriaalikäyttöä varten. Kuvien tiedot ovat tosin aika puutteellisia, mutta ainakin niiden yhteydestä löytyy tarkka tieto siitä missä mikäkin esine sijaitsee ja mitä muuta ko museoista mahdollisesti löytyy.

  Tänään viimein selailin kirjaa tarkemmin, ja mitäs sieltä löytyikään!? Erinomainen kuva tuosta kirjotun pussukan toisesta puolesta! Värit ovat hieman haaleat, mutta kuva on tarkka. Skannaan sen oikein muhkealla resoluutiolla, niin pääsen tsuumailemaan yksityiskohtia paremmin.

  Että minä tykkään täkäläisistä kirpputoreista!

  Petronilla

  VastaaPoista